opdrachten voorstellen en onderzoek

Berichten over dingen die me opvallen of waar ik mee bezig ben.

Stacks Image 347358

InsectenHOTEL Hoogvliet

Samen met kinderen van praktijkonderwijs Accent en kinderen van basisschool Westpunt een insectenhotel geplaatst in hoogvliet.

Een samenwerking met stichting Abela/Ravottuh in opdracht van dienst stadsontwikkeling van de gemeente. Tijdens het bouwen werd er ook een les over bijen gegeven door Tom van Wanum. Hij had onder andere een bijenvolk bij zich.

Hoewel mijn vader vader imker was ben ik geen insecten kenner. Ik heb naast alle buisvormige kamertjes in het hotel ook een paar grotere ruimtes er in gemaakt. De horizontale en verticale streepjes zouden voor vlinders of lieveheersbeestjes kunnen zijn zag ik op internet. Van de drie kleine oranje bloempotjes zijn er twee niet groter dan het potje zelf maar de derde biedt toegang tot de volledige ruimte er achter. De twee vierkante vakjes hebben een ingang die mij doet denken aan een bijenkast maar insecten zijn gelukkig eigenwijs genoeg om zelf te bepalen waar ze gaan wonen.


Starten in de mist.

70 cm zand, daarna bikkel harde klei.


Boren! voor veel kinderen de eerste keer dat ze een boormachine in handen kregen..... Fijn dat er ook behulpzame ouders en docenten bij waren.

De Spijkernisserbrug.

Door het plaatsen is de begroeing wat plat, straks staat het HOTEL weer gewoon tussen de ruige wilde bloemen en planten als het goed is.

mocht een bijenvolkje een plekje zoeken......

Vanuit accent kwam gelijk een klas een kijkje nemen wat hun mede scholieren geplaatst hadden!

Een buurtbewoner maakte het volgende filmpje:

Ik verzamel geen informatie over de bezoekers van deze site! U kunt deze mededeling dan ook gedachteloos wegklikken. Jeroen