opdrachten voorstellen en onderzoek

Berichten over dingen die me opvallen of waar ik mee bezig ben.

Stacks Image 347358

Presentatie Vechtpark magazine, de kers op de taart?Vrijdag 14 oktober was ik bij de presentatie van het magazine wat gemaakt is over de realisatie van het Vechtpark in Hardenberg, waar mijn werk 'de overlaat' deel van uit maakt. Een mooi verslag van een uniek project. Want waar vaak bij zulk soort grote projecten (als er al voor) gekozen wordt om de kunst de kers op de taart te laten zijn, is de kunst hier de taart! Of als ik het iets bescheidener formuleer in ieder geval de smaak die door de hele taart zit.

Voor mij was het mooi om 5 jaar bij zo'n project betrokken te zijn en er aan mee te werken. Als kunstenaars hebben we ons met alles in het gebied mogen bemoeien, dat gaat van de paden tot de bruggen of waar water zou kunnen komen. Het maakt dat wat mij betreft mijn werk mooi ingebed ligt in het project, met water erachter en het functioneert als plek waar het water in geval van nood over de dijk kan maar ook als object wat het park wat er verscholen achter lag nu verbindt met het Vechtpark. En het kan zijn rol spelen in het dagelijkse gebruik van het park. Ik hoorde al van een picknick, trouwfoto's en zag ook her en der mooie groepsfoto's op het werk gemaakt.

De vraag is of je dat in deze vorm ook in elke andere gemeente met andere mensen en met elk ander waterschap of provinicie zou kunnen doen? Het vraagt van alle partijen een grote betrokkenheid, en eigenlijk van alle medewerkers een bevlogen medewerking. Wellicht valt dat allemaal maar soms zo samen, maar ik denk wel dat deze manier van werken een inspiratie kan zijn voor andere projecten. Kortom, als je zo'n boekje kan bemachtigen de moeite waard om te lezen!
We hebben ook een fietstocht gemaakt door het park waarbij door Jeroen van Westen, de curator/aanjager van het project in een kleine dialoog met de kunstenaars een fragment van het proces werd toegelicht. Hierboven op de overlaat.

Kunstwerk 60 stoelen aangeboden in academiegebouw Utrecht

Gisteren heb ik het werk zestig stoelen aangeboden aan de leden van stichting Sanssouci. Ik had twaalf verschillende prints gemaakt waarop steeds de twaalf renderingen van het werk staan maar steeds een ander als grootste afbeelding:


Elke print was 6 keer afgedrukt maar alle 6 van een andere kleur passe-partout voorzien zodat elk werk uniek was. Mijn eerste werk wat bij mensen aan de muur gaat hangen!

60 Cirkels

Het plan was om met twaalf kleuren krijt ook een serie met steeds 60 cirkels op het domplein te maken, helaas was daar een markt op zondag, in mijn herinnering was utrecht altijd zo heerlijk rustig dan... Ook hier koopzondag dus! Blijft dat deel van het werk nog 'work in progress'. Wel met hulp één versie met 1x60 cirkels kunnen maken:

de vechtotter op bezoek in het vechtpark

toon meer berichten

Ik verzamel geen informatie over de bezoekers van deze site! U kunt deze mededeling dan ook gedachteloos wegklikken. Jeroen