opdrachten voorstellen en onderzoek

Berichten over dingen die me opvallen of waar ik mee bezig ben.

Stacks Image 347358

​Op gelijke afstand 2020

(400x400x141cm)

Als het doel is de afstand tussen vier mensen exact gelijk te maken dan is het wiskundige gevolg hiervan dat er hoogte verschillen moeten ontstaan.

Dit beeld biedt vier mensen de mogelijkheid om dit te ervaren, het is een werk wat ik al veel eerder maakte maar ge-update naar 2020. De afstand tussen de bolletjes is nu 2 meter, en tussen de blokken zit nu 1,5 meter. Dat zou eigenlijk genoeg moeten zijn om veilig te kunnen staan maar net als met gelijkheid is de werkelijkheid altijd net iets anders. Als zoiets eenvoudigs en meetbaars als afstand gelijkmaken eigenlijk al deze verschillende belevingen kan opleveren hoe moet dat dan met andere veel lastiger meetbare begrippen? Ik heb het werk hier daarom op een toepasselijke locatie 'geplaatst'.

- Jeroen Hoogstraten mei 2020

Meer info op www.opgelijkeafstand.nl

Opening Mauritstoren Bemmel

Verslag van de opening door omroep lingewaard:

meer info: informatie op website

KnikkerGek

In groep 7 van Daltonschool de Margriet nieuwe knikkerbakken getest, de eerste lesmiddag hebben de kinderen in kleine groepjes van hun eigen bak gemaakt met als opdracht om de knikkers zo lang mogelijk te laten rollen, de tweede les hebben we er zoveel mogelijk aan elkaar gemaakt en zo ontstonden 3 knikkerbanen.

toon meer berichten

Ik verzamel geen informatie over de bezoekers van deze site! U kunt deze mededeling dan ook gedachteloos wegklikken. Jeroen