opdrachten voorstellen en onderzoek

Berichten over dingen die me opvallen of waar ik mee bezig ben.

Stacks Image 347358

De Oude IJsselloop zichtbaar door de droogte in 2018

Door de droogte in de zomer van 2018 werd op dit stuk mooi zichtbaar hoe de IJssel hier vroeger stroomde. Op google maps staan geüpdatete foto's hiervan.
Als je goed kijkt zie je bijna de IJssel tussen de zandbanken door meanderen. Dit jaar heb ik 6 objecten daar neergezet om de oude ijsselloop te markeren, in luchtfoto's en panoramafoto's heb ik aangegeven waar de ijssel toen liep, maar dit is nog veel mooier natuurlijk!

https://www.oudeijsselloop.nl/plek2/

Knikkergek.nl 2017/2018

Ik heb een verslag gemaakt van het eerste testjaar van het KnikkerGek lesprogramma. Klik vooral door naar de filmpjes van het werk van de kinderen, er zitten leuke vondsten tussen!

KnikkerGek.nl


Hotel Othello

Samen met kinderen uit de wijk en met Ravottuh een insectenhotel geplaatst op de natuur/speelplek aan de Othelloweg in Hoogvliet, bij deze versie ook de H en de O helemaal als contour gemaakt zodat de letters goed uitkomen.


Oude IJsselloop

Ik ben bezig met een opdracht om de oude loop van de IJssel zichtbaar te maken zoals die ooit liep tussen Veessen , Vorchten en Marle. De oplevering is in 2018, voor meer informatie over het project: www.oudeijsselloop.nl


KnikkerGek

De knikkerrace krijgt van citylab010 ondersteuning om uit te breiden met een educatief programma! Een deel van de baan opgebouwd bij een avond waar plannen van Citylab010 gepresenteerd werden.

https://www.citylab010.nl/plannen/knikkergek

www.knikkerrace.nlInsectenHOTEL Barendrecht

Samen met Ravottuh en een aantal kinderen van de dr. Schaepmanschool in Barendrecht een kleinere versie van het insectenHOTEL geplaatst. De kinderen hielpen met sjouwen, boren,bouwen graven, letters vullen.

Heerlijk weer, gezellig en mooi ding geworden!


Valt nog niet mee twee gaten graven van een meter diep!


De Margriet Knikkerrace 2017

De Kikkerrace is geweest, de opbrengst was € 8000,- volgend jaar weer....Dit jaar weer een knikkerrace. Met een paar veranderingen :

- nieuwe finish!-alle kinderen in een klas krijgen een eigen soort knikkers, elk kind krijgt één knikker om te racen maar kan dat aanvullen met gesponserde knikkers; alle knikkers hebben een naam.


-de kinderen brengen zelf de knikkers naar de start en gieten daar hun flesjes met knikkers leeg

-een nieuwe manier om knikkers weer omhoog te brengen, de lopende band


oefenen met groep 7(post wordt nog aangevuld , de race is op VRIJDAG 19 MEI )

webpagina over de race van 2016

filmpjes van 2016

Reacties

over amerika en wetenschap

eigenlijk moet deze daar ook bij, uit 1996.....

tree of life (2)

nog een website om de boom van het leven te onderzoeken...

http://www.onezoom.org/life/


Een cirkelvormige start/landingsbaan

Als het nodig is kan je zo altijd met perfecte tegenwind opstijgen. Bij minder wind kan je vanuit elke aanvliegroute landen, of in elke richting opstijgen.... Het ziet er wat mij betreft in ieder geval goed uit! De site is al tijd niet meer bijgewerkt zie ik maar alle info vind je hier.

1919

1965


2015


toon meer berichten

Ik verzamel geen informatie over de bezoekers van deze site! U kunt deze mededeling dan ook gedachteloos wegklikken. Jeroen